Belgium
Location: HV Eureka Bree, Wijshagerstraat 2 – 3960 Bree

Date: 19/20/21 April 2019

Website: https://wc-wdsf-2019-europe.eu/wc-mondioring
Email: mondioring@wc-wdsf-2019-europe.eu

We are looking foreward to see you there !!!

Het eerste evenement van de WDSF is een feit, de World Cup Mondioring heeft afgelopen weekend plaats gevonden. De WDSF werd gastvrij ontvangen bij ons nieuws lid HV Eureka in Bree, België.  De tweede keer dat Mondioring als evenement onder de WDSF viel. Ondanks het kleinere aantal deelnemers dat aanwezig was werd er gestreden in Cat. 1, 2 en 3. Helaas dit jaar maar 1 deelnemer Cat. 3, maar desondanks wil dat niet zeggen dat je zomaar World Cup Winnaar wordt. De oefeningen waren niet gemakkelijk, de warmte speelde parten, de uitleg gaf ons inzicht in de sport en het respect voor de sport en de hond werd steeds groter. 

Er wordt veel verwacht van de hond in deze sport, drift wisselingen, schakelingen, zelfstandigheid, zowel neus, gehoorzaamheid en moed en vechtlust en doorzettingsvermogen is aan de orde.

De keurmeester Jos Helsen gaf duidelijk aan wat hij verwachte van de geleiders, decoys en derde personen, tijdens de voorbeeld hond stelde hij de uitvoering goed bij als het niet ging zoals hij wilde. Respect voor de mensen die gezamenlijk deze sport beoefenen, de attributen die nodig zijn en het onverwachte element wat in de sport naar voren komt.

De openingsceremonie was met passende muziek op het thema uitgezocht, ondanks de 10 deelnemers is het een eer om uit te mogen komen voor je land.  5 landen deden mee aan dit evenement. Na de openingsceremonie met het voorstellen van de keurmeesters, de combinaties en de gedelegeerden van het WDSF-bestuur, was de sfeer ontzettend ontspannend, gemoedelijk te noemen.

Na de ceremonie trok het WDSF-bestuur zich terug en was het tijd voor de General Meeting. Verslag hiervan zal z.s.m. volgen. Waarin voor 2020 wel enkele belangrijke stappen zijn gezet.

Zaterdagochtend werd om 10 uur het startsein gegeven en de drie deelnemers voor Cat. 1 melden zich bij de voorbeeldhond. Het programma werd uitgelicht en de deelnemers werden goed geïnformeerd. Ik denk dat voor menig hond wordt onderschat wat er gedaan moet worden.  Wij feliciteren Nadine Schöfer met Jiga du Blason a Croix d’Argent  WDSF World Cupwinnaar 2019 Cat. 1

Daarna werd er gestreden in Cat. 2, landen als Frankrijk, Hongarije, Italië, Duitsland kwamen in deze categorie uit.  In deze categorie werd Andre Schöfer met Speznas WDSF World Cup 2019 Cat.2 winnaar.

Na de middag moest gastland België wederom aantreden, Kathleen Kums met Kees, een hond waar al 60 wedstrijden mee gelopen is en na deze wedstrijd mocht Kees van zijn pensioen genieten.  Wat is er dan niet mooier om je carrière af te sluiten als WDSF World Cupwinnaar. Maar dit ging nog niet zo gemakkelijk, enkele fouten die zwaar worden aangerekend werden gemaakt maar desondanks voldoende punten. 

Van harte Kathleen Kums met Kees.

Na de wedstrijd werd er wederom afgesloten met de eindceremonie, de prijzen werden uitgereikt alle deelnemers werden bedankt voor hun aanwezigheid en alle tijd die ze steken in hun hond. Voor eenieder was er een mooi presentje en ging met niet met lege handen naar huis. Keurmeester Jos Helsen en Decoys Mario Verleene en Renotte Laurent werden bedankt en natuurlijk alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement tot een groot succes maakten.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de inwendige mens en afgesloten met een heerlijke BBQ. De WDSF wil HV Eureka bedanken, maar speciaal Jean Lobbinge en Kathleen Kums voor hun inzet en de organisatie.

Dat was weekend 1, nu as weekend gaan we naar Duitsland waar de World Cup Agility en Obedience wordt georganiseerd. Bij HSV Thanheim. Er doen maar liefst 29 combinaties Agility en 21 deelnemers Obedience uit 17 verschillende landen mee. Vanaf deze zijde wens ik de organisatie ons nieuwe lid De HHSV, Hollandse Herder Sport Verein, de keurmeesters, de vrijwilligers heel veel succes toe, voor de deelnemers laat zien wat je geoefend hebt en heb fun met je hond. Onze Hollandse Herder is een veelzijdige sporthond waar we trots op kunnen zijn.

Wilt u nog komen kijken, het adres is:
Innere Steigen 2
72406 Bisingen / Deutschland

Helaas zal ik dit evenement niet kunnen aanschouwen, omdat ik dan al reeds in Amerika aanwezig ben voor de WDSF Wereld Kampioenschappen IGP 2019.

Wens ik een iedereen veel plezier bij onze evenementen.

 

Jose Stienstra

President WDSF

 

 

 

The Winners

Cat 1:                    1st place              Nadine Schöfer                Germany             Jiga                        180 Pts

                               2nd place            Christina Marra                Italy                       Morgane             175 Pts

                               3rd place             Kathleen Kums                 Belgium               Pipo                      170 Pts

 

Cat 2:                    1st place              Andre Schöfer                  Germany             Speznaz               276,5 Pts

                               2nd place            Kevin Peitz                         Germany             Tara                       271,5 Pts

                               3rd place             Sara da Silva                      Italy                       Izra                        271 Pts

 

Cat 3:                    1st place              Kathleen Kums                 Belgium               Kees                     318Pts

 

The whole scorelist you can find here: https://wc-wdsf-2019-europe.eu/wc-mondioring/ergebnisse-mondioring/#page/2