Van 1 mei t/m 3 mei 2015 was het zover, de tweede Wereld Kampioenschap IPO werd georganiseerd in het schitterende Falkenberg / Zweden.

Het was een super evenement wat in het teken stond van sportiviteit en gezelligheid tussen de deelnemende combinatie’s en de gasten. Tijdens het intrainen konden we al zien dat de kwaliteit van de combinatie’s hoog was.

Het organiserende team werd geleid door Lars Czylwik en de taken werden perfect uitgevoerd. Ze stonden iedereen ten diensten en waren altijd beschikbaar.

Onder auspiciens van de Zweedse Kennelclub RHH werd het evenement georganiseerd en zij bleken een grandioze gastheer te zijn. Ondanks dat het een kleine rasvereniging is hebben ze een waardig evenement neergezet.

Er deden dit jaar 27 combinaties mee, uit 9 verschillende landen op 3 verschillende nivo’s. De IPO III combinatie kon Wereldkampioen worden en het was ontzettend spannend om te zien wie dit jaar de cup mee zou nemen.

IPO 1 beste combinatie Venke Chylwik (Zweden) met Ciphe v.d. Wolfssklauw met 266 punten won de eerste plaats.
Voor de IPO II combinatie: Armin Frauenknecht (Duitsland) met Austrian High Spirit Agent Ayk met 269 punten, die naar verwachting de trofee voor de beste IPO II combi meenam. Van harte gefeliciteerd!

Onze nieuwe en oude Wereld Kampioen IPO III:
Andrea Manthey (Duitsland) met Boyd`s Bullriding Glenmore met 283 punten !!!!
 
2e plaats:
Jack Stienstra (Nederland) Holland Messi v. Le Dobry met 282 punten.
 
3e plaats:
Marianne Ullerud (Zweden) met Freke Des Fonds de Gueule met 281 punten.
 
Allemaal van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. Ook zal Andrea Manthey zich wederom presenteren op de FCI Wereld Kampioenschap IPO in September 2015 in Zwitserland met haar wildkaart.
Congratulations to these great achievements.

Wij kunnen met goede herinneringen terugdenken aan een grandioos 2e Wereld Kampioenschap. Met een heel hoog niveau aan hondensport, maar waar de tendens van sportiviteit, eerlijkheid en goede samenwerking voorop staat.
Het volgende Wereld Kampioenschap IPO zal worden gehouden in de Tsjechische Republiek
We kijken ernaar uit om jullie allemaal terug te verwelkomen en hopen op een hoop nieuwe vrienden te leren.

Wedstrijd: Wereld Kampioenschap Hollandse Herder
Organisatie: WDSF
IPO: IPO 1-3
Datum: 1-3 mei 2015
Locatie: Falkenberg, Zweden
Keurmeester afd. A: Micke Pounu
Keurmeester afd. B: Hans Grimmeviken
Keurmeester afd. C: Fredrik Steen
Pakwerkers: Tommy Andersson, Kristoffer Ullerud, Patrik Sturk
Results IPO1

IPO 1

Results IPO2

DSC00876

IPO3

WC 2015

Beste land:

DSC00890