Zoals bekend, is in 2014 de World Dutch Shepherd Federation (WDSF) opgericht als samenwerkingsverband om hondensport met de Hollandse Herder te promoten.
Het eerste evenement dat onder de vlag van de WDSF werd georganiseerd, was het Wereldkampioenschap IPO in 2014 in Hoogkerk, Nederland. Dit was een geweldige start waarbij 26 combinaties waren ingeschreven.
In 2015 mochten we een geslaagd vervolg meemaken: het IPO-WK in het Zweedse Falkenberg, met maar liefst 33 combinaties!

De doelstelling van de WDSF is om zich niet tot alleen IPO te beperken, maar zich te richten op “sportieve actie met de Hollandse Herder” in bredere zin.
We zijn dan ook trots om te kunnen melden, dat op ons wedstrijdweekend van volgend jaar, dat in de Tsjechische stad Kolín gehouden wordt, niet alleen het wereldkampioenschap IPO zal plaatsvinden, maar ook kampioenswedstrijden in Obedience (CACT) en Agility (KAČR)
Aan deze laatste twee wedstrijden is echter niet de titel “Wereldkampioen” verbonden voor de winnaar. Hopelijk is dat in de toekomst wel mogelijk.

We gaan er een paar mooie dagen van maken met plezier en prestaties in alle drie de disciplines!

Het programma van het sportieve WSDF weekend in Tsjechië:
vrijdag 6 mei: Intraindag en officiële openingsceremonie. Aansluitend loting voor de volgorde van deelname aan het WK IPO en de kampioenschappen Agility en Obedience
zaterdag 7 mei: 1e wedstrijddag, WK IPO en wedstrijd Agilty. ’s Avonds barbecue.
zondag 8 mei: 2e wedstrijddag, WK IPO en wedstrijd Obedience. Prijsuitreiking en afsluiting.

Kolín ligt zo’n 55 kilometer ten oosten van Praag. Er komt kampeergelegenheid vlak bij het terrein, en verder zijn er diverse hotels en pensions in de omgeving. Neem het mee in je vakantieplanning….. En heb je geen geschikte hond om mee te doen, kom dan als toeschouwer gezellig de happening meebeleven.

Onze Tsjechische gastheren en -vrouwen hebben een speciale site voor het kampioenschap opgezet: www.wdsf.cz/2016

Namens de WDSF,
Jose Stienstra- Pelsma
Voorzitter WDSF