Welkom op de officiële website van de World Dutch Shepherd Federation (WDSF)

De World Dutch Shepherd Federation (WDSF) is opgericht om als wereldwijde organisatie het ras van de Hollandse Herder te bevorderen en het bewustzijn van de veelzijdigheid van het ras te verhogen.

Het doel van de WDSF is om op wereldniveau verschillende hondensportevenementen te organiseren en te promoten, zodat dit fokkers en liefhebbers van de Hollandse Herder zal aanmoedigen om hieraan deel te nemen. Het handhaven van de rasstandaard is van het grootste belang, waarbij we benadrukken dat fokkers en liefhebbers van het ras geen concessies moeten doen om betere sportprestaties te willen leveren. De Hollandse Herder is een hond welke geschikt is om te werken en we willen het ras in stand houden, zoals bedoeld is met de gedachtegang van “Fit-for-Function”.

Met de erkenning van de World Dutch Shepherd Federation als de toonaangevende internationale sportorganisatie voor de Hollandse Herder, zal er o.a. jaarlijks een Wereldkampioenschap IPO georganiseerd worden, maar daarnaast ligt de weg ook zeker open voor andere sporten.

Het eerste IPO Wereld Kampioenschap voor Hollandse Herders werd gehouden in mei 2014 op Nederlandse bodem. Het was een gedenkwaardige gebeurtenis en heeft de weg vrij gemaakt voor een jaarlijks Wereldkampioenschap IPO Hollandse Herder.
Achter de schermen wordt er gewerkt om in de toekomst andere sportdisciplines op te nemen, zoals Schapendrijven, Agility, et cetera.
De WDSF streeft naar een nog grotere wereldwijde interesse voor de werkende talenten van de Hollandse Herder. Wij hopen dat ook u dit streven, samen met ons, gestalte wilt geven.

Met vriendelijke groet,
Het WDSF Bestuur

World Champion IPO 2019

World Champion IPO 2019, photo Tim Osborn